0

Wat verstaan wij onder btw belasting?

Iedere ondernemer in Nederland dient de belasting aan te geven bij de Belastingdienst. Er zijn veel soorten regelingen omtrent de belasting, over het betalen en over het afschrijven hier van. De Belastingdienst streeft deze regels strikt na, wanneer er iets fout is ingevuld dan zul je hier problemen van krijgen. Dit kan leiden tot boetes of aanmalingen. Om dit allemaal te voorkomen is het dus van belang dat je de belasting goed invult. Een van de dingen waar je op moet letten is de BTW belasting. Dit is de belasting die je nog moet betalen, het is onderdeel van de ontvangen inkomsten.

Wat verstaan we onder BTW belasting

Btw staat ook wel voor “belasting toegevoegde waarde”. Dit is een afkorting die de belasting omschrijft die je betaalt over de gemaakte totale omzet. Deze btw dien je deels terug te betalen aan de belasting, dit doe je meestal eens per maand, kwartaal of jaar. Deze belastingsvorm wordt ook wel omzetbelasting genoemd. In het Handelsregister kun jij als ondernemer zien hoe vaak je deze belasting dient te betalen.

 

Wie moet er BTW belasting betalen

Deze vorm van belasting hoeft niet door iedereen betaald te worden. Voor een overzicht van de uitzonderingen op deze regeling kun je terecht op de pagina van de Belastingdienst. Hier staat veel meer informatie op over het betalen, de betalingstermijnen en over de algemene vereisten. Voor de mensen die geld verdienen uit nevenactiviteiten is er geen uitzondering gemaakt, ook zij moeten aan deze belasting voldoen. Dit komt omdat de nevenactiviteit een deel uitmaken van je totale inkomsten, daar moet dus ook belasting over betaald worden.

 

Omzetbelasting en btw berekenen

Hoe bereken je nou eigenlijk de btw binnen jouw onderneming? Dit is eigenlijk vrij simpel, je hoeft het niet eens zelf te berekenen. In Nederland zijn er verschillende hoogtes van de btw tarieven, deze zijn afhankelijk van de soort dienst of product die er aangeboden wordt. Om de totaalprijs inclusief of exclusief btw te berekenen kun je op internet zoeken naar “btw berekenen”. Hier staan namelijk veel handige rekenmachines die je automatisch helpen om het bedrag met btw te berekenen. Heb jij dus een eigen onderneming en is het weer tijd om de belasting aan te geven? Let dan op de btw belasting, dit kan je een hoop moeite en papierwerk besparen.

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *